logo
Top

No Fiction Just Science

Teksten voor wetenschappers en andere autonome professionals

Heldere teksten
“De dichter mag de waarheid liegen”, sprak wijlen Wim Brandts. Maar jij niet. Jouw authentieke verhaal is het resultaat van onderzoek of dialogen. Met wellicht veel impact op het vakgebied of de maatschappij. Mits het de juiste publiciteit krijgt en niet alleen wordt gezien door peers en collega’s. Ook subsidiegevers, onderzoeksinstituten, politiek en publiek bepalen de toekomst van jouw visie.

Specialistische teksten zichtbaar en toegankelijk
Samen met jou maak ik specialistische teksten zichtbaar en toegankelijk. De inhoud blijft hetzelfde, maar wordt door een veel breder publiek gewaardeerd dan alleen vakgenoten. Valorisatie in optima forma:

  • Editen van proefschrift, oratie en wetenschappelijke artikelen
  • Schrijven van journalistieke artikelen over jouw onderzoek of vakgebied
  • Schrijven van persberichten en promotionele teksten (voor congressen, boekuitgaven etc.)
  • Maken van content (tekst en beeld) voor web, blogs, en social media
  • Schrijven van rapportages, voorwoorden en inleidingen
  • Adviezen voor publiciteit in de media
  • Helpen bij de aanvraag van een beurs of subsidie (NWO, EU)

Wetenschapper als merk?
“It isn’t enough to tell us what a man did. You’ve got to tell us who he was.” Zegt filmproducent Rawlston in de beroemde film Citizen Kane.
De wetenschapper als merk? Nou, in de eerste plaats toch als mens. Maar wel één met een bijzondere missie. En een unieke visie, die gehoord en gezien mag worden.
Als ‘communicatieman naast de specialist’ maak ik jouw visie, prestaties en vakgebied toegankelijk voor bredere doelgroepen. Ik kan je helpen met communicatieadvies, strategische positionering of als sparringpartner.

Vrijblijvend praten over de mogelijkheden? Neem contact op.