logo
Top

MVO: de Tour de Rotterdam

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, jazeker! Oók in je werk goed met je medemens omgaan. Niet te veel printpapier-bomen kappen. En doneren aan organisaties met hopelijk niet al te veel strijkstokken.

Natuurlijk! Maar ik wilde ook iets dóen.

Het Erasmus MC
In 2016 was ik voor een half jaar gestationeerd op het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ik herinner mij een middag dat ik drie interviews afnam.
Het eerste was in het Sophia Kinderziekenhuis. Op weg naar de te interviewen arts, liep ik langs dreumesen van misschien vijf jaar oud met een kaal hoofd en in een rolstoel. Toen door naar de Intensive Care, waar ik een patiënt doodskreten hoorde slaken temidden van zijn huilende familieleden. Het derde interview vond plaats in de voormalige Daniël den Hoed kankerkliniek. Vul dit zelf maar in.
Dan krijg je een lesje in nederigheid, mag ik zeggen! ‘Eh… zat ik vanmorgen nog te klagen dat mijn auto het niet deed?’

De Tour de Rotterdam
Dus steek ik veel tijd en creativiteit in de Erasmus MC Tour de Rotterdam, een geweldige club mensen die met een uniek fietsevent geld ophaalt voor medische doelen. Geen wedstrijd maar keuze uit zes fietstochten waarmee jong en oud een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen kanker. In 2018 is er maar liefst € 220.000 bij elkaar gefietst. De volgende editie vindt plaats op 22 juni 2019. Je bent van harte uitgenodigd!
And no, I don’t do this for a place in heaven… Gewoon blij om te kunnen helpen. Eén ding moet ik toegeven: zelf zou ik iets vaker de fiets moeten pakken!